Η νέα μας ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση: authors.gr

                                   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ                                         

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, στα γραφεία της Εταιρείας, ώρα 6.30 μμ.  H Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων σας προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Νικηφόρο Βρεττάκο με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων απ’ τη γέννησή του. Θα ακουστεί η φωνή του ποιητή σε ηχογραφημένη απαγγελία ποιημάτων του, καθώς και μια συνέντευξή του με θέμα την πορεία του στην ποίηση, με παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού με τον Νικηφόρο Βρεττάκο στον γενέθλιο τόπο του, τις Κροκεές Λακωνίας. Τη βραδιά προλογίζει ο πρόεδρος της Εταιρείας, Αλέξης Ζήρας. Φωτογραφία: Σαράντος Σακελλάκος.

Τρίτη 20 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης - και ώρα 7.30, στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα) θα γίνει η θεατρική παρουσίαση της συνομιλίας ανάμεσα σε 13 έργα ζωγραφικής παιδιών και σε 17 λογοτεχνικά κείμενα μελών της εταιρείας μας.   

Τετάρτη 21 Μαρτίου -Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
. Για τον εορτασμό της, η Εταιρεία Συγγραφέων και το ΕΚΕΒΙ συνδιοργανώνουν  \"ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ\". Η Αλίκη Καγιαλόγλου θα τραγουδήσει μελοποιημένα ποιήματα γνωστών ποιητών στο Bacaro στις 8 μμ.  Πιάνο, Βασίλης Μούστος, κλασική κιθάρα, Νίκος Μανιταράς. 

Πέμπτη 22 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ, στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα), μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων θα διαβάσουν πολιτική ποίηση (από τον Όμηρο μέχρι σήμερα).  Η βραδιά είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νικηφόρου Βρεττάκου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Όποια μέλη μας επιθυμούν, μπορούν να διαβάσουν ποιήματα δικά τους, ή άλλων, με πολιτικό περιεχόμενο. Δηλώστε συμμετοχή, και αν είναι δυνατόν, ενημερώστε μας ποιο ποίημα θα διαβάσετε. 
Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα  6 μ.μ., στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), οι ποιήτριες μέλη της Ε.Σ Μαριγώ Αλεξοπούλου, Ηρώ Νικοπούλου και Αθηνά Παπαδάκη διαβάζουν ποίηση στους νέους του κέντρου.
Τετάρτη 28 Μαρτίου, και ώρα 8 μ.μ, στο Βαcaro (Σοφοκλέους 1), Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Κλεοπάτρας Λυμπέρη. 

Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ, στο Μουσείο της Ακρόπολης, βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση της Σαπφoύς. Θα αναγνωστούν μεταφρασμένα στα νεοελληνικά ποιήματά της, θα υπάρξουν σύντομες παρεμβάσεις και θα ακουστεί ζωντανή μουσική μελοποιημένης ποίησής της.

Σάββατο 31 Μαρτίου, η Εταιρεία μας και ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ημερίδα με θέμα «Ἡ διδασκαλία της λογοτεχνίας στη Μέση Εκπαίδευση». Στην ημερίδα θα πάρουν μέρος πανεπιστημιακοί, φιλόλογοι και συγγραφείς.  


 

 

Επιστροφή

 

© Εταιρεία Συγγραφέων, 2003 - 2014 - authors.gr