Η νέα μας ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση: authors.gr

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων σε συνεδρίασή του της 8ης Ιουνίου 2005, αποφάσισε την συνένωση των Βραβείων «Δαίδαλος» και «Διδώ Σωτηρίου» σε ένα που θα ονομάζεται «Βραβείο της Εταιρείας Συγγραφέων εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου». <?xml:namespace prefix = o ns = \"urn:schemas-microsoft-com:office:office\" />


 


Με το παραπάνω βραβείο «Βραβεύεται αλλοδαπός συγγραφέας που με το έργο του και τις ενέργειές του στο εξωτερικό ανέδειξε τη νέα ελληνική λογοτεχνία, συνέδραμε με τα γραπτά του την έρευνά του και την επιρροή του στη διάδοσή της στην αλλοδαπή.  Επίσης το βραβείο δίδεται σε Έλληνα λόγιο που η διάδοση του έργου του στο εξωτερικό συνετέλεσε επίσης στην αναγνώριση της νεοελληνικής Λογοτεχνίας».

 Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το βραβείο εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου στην Τζίνα Πολίτη.


Εφέτος το βραβείο θα απονεμηθεί στο μέλος μας, Τζίνα Πολίτη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και του Αριστοτέλειου  Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Την παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας της τιμωμένης θα κάνει η καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και μέλος μας  Λίζυ Τσιριμώκου, ενώ στην αντιφώνησή της η Τζίνα Πολίτη θα μιλήσει για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ανθρωπιστικές σπουδές. Το συμβολικό έπαθλο (μικρό γλυπτό) που απονέμεται, φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό γλύπτη Θόδωρο.


Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει η υποδοχή των νέων μελών και η παρουσίαση του ημερολογίου της Εταιρείας με θέμα: «Βία και λογοτεχνία».


Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding Α.Ε.


 


*****


<?xml:namespace prefix = o /> 


 25 Ιανουαρίου 2010


Το Βραβείο εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου στον Εμμ. Κριαρά


 


Η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της για την απονομή του βραβείου «Διδώ Σωτηρίου» για το έτος 2009, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2010, ώρα 20.00 στο Σπίτι της Κύπρου.


Το βραβείο φέτος θα απονεμηθεί  στον Εμμανουήλ Κριαρά για την εξαιρετική προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα.


Για το έργο του Εμμανουήλ Κριαρά θα μιλήσει η ομότιμη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλεξάνδρα Λαμπράκη.


Το συμβολικό έπαθλο, φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Θόδωρο.


 


Την ίδια βραδιά θα γίνει και η παρουσίαση του νέου ημερολογίου της Εταιρείας (2010), με θέμα «Περιβάλλον και Ποίηση», καθώς και η υποδοχή των νέων μελών της Εταιρείας.


 


*****


 


 


10 Μαρτίου 2009


Απονομή του  βραβείου εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου


στον Δημήτρη Ραυτόπουλο


 


Η ετήσια εκδήλωση απονομής του βραβείου της Εταιρείας «Διδώ Σωτηρίου» θα γίνει φέτος 10 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, στο νεοκλασικό της αλυσίδας Public (Πλατεία Συντάγματος) στις 19.30. Το βραβείο απονέμεται στον Δημήτρη Ραυτόπουλο, διακεκριμένο κριτικό και θεωρητικό της λογοτεχνίας και εκ των συνιδρυτών της ιστορικής «Επιθεώρησης Τέχνης».


Το συμβολικό έπαθλο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Θόδωρο.


Την ίδια βραδιά θα γίνει και η παρουσίαση και διανομή του νέου ημερολογίου της Εταιρείας (2009) με θέμα την γυναίκα στην νεοελληνική πεζογραφία.


Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Public.


 


*****


 


 


29 Φεβρουαρίου2008


Εκδήλωση απονομής βραβείου εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου


στον Edmund Keeley


 


Η ετήσια εκδήλωση απονομής του βραβείου της Εταιρείας  έγινε στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή, στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1) στις 20.00. Το βραβείο απονέμεται φέτος στον Edmund Keeley, γνωστότατο μεταφραστή, μεταξύ άλλων, του Καβάφη, Σεφέρη και Ελύτη.


Το συμβολικό έπαθλο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Θόδωρο.


Την ίδια βραδιά έγινε και η παρουσίαση και διανομή του νέου ημερολογίου της Εταιρείας (2008) με θέμα τη σάτιρα.


 


*****


 


 


14 Φεβρουαρίου 2007


Απονομή του  βραβείου εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου


στην Σόνια Ιλίνσκαγια


 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων, στη συνεδρίασή του της  5ης Δεκεμβρίου 2006, αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το ετήσιο «βραβείο της Εταιρείας Συγγραφέων εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου», για το 2006,  στην  καθηγήτρια της ελληνικής λογοτεχνίας κ. Σόνια Ιλίνσκαγια, λόγω της εξαιρετικής συνολικής προσφοράς της στην ανάδειξη  και τη διάδοση των ελληνικών γραμμάτων στην αλλοδαπή. Η εκδήλωση της απονομής  του βραβείου έγινε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007,στο Μουσείο Μπενάκη (Kουμπάρη 1).


Το συμβολικό έπαθλο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Θόδωρο.


Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του Ημερολογίου της Εταιρείας Συγγραφέων που είναι εμπνευσμένο από την «Ελληνική Νομαρχία».


Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Johnnie Walker Green Label.


 


*****


 


 


15 Φεβρουαρίου 2006  


25χρονα Εταιρείας Συγγραφέων


Απονομή Βραβείου εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου


στον Mario Vitti


 


H Εταιρεία Συγγραφέων γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας της. Το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε στην ίδια εκδήλωση να απονείμει και το «βραβείο της Εταιρείας Συγγραφέων εις μνήμην Διδώς Σωτηρίου» για το 2005,


στον μελετητή της νεοελληνικής λογοτεχνίας κ. Mario Vitti.


 


Η εορταστική εκδήλωση για τα 25 χρόνια της Εταιρείας Συγγραφέων και η  απονομή  του βραβείου έγιναν


την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2006, στις 20.00,


στο Μουσείο Μπενάκη (Kουμπάρη 1).


Το συμβολικό έπαθλο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Θόδωρο.


Με την υποστήριξη του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού.


Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Johnnie Walker Green Label.

 

Επιστροφή

 

© Εταιρεία Συγγραφέων, 2003 - 2014 - authors.gr